tisdag 25 maj 2010

Rabarber paj....Rabarber muffins..mmmm......

Det bästa jag vet är Pitepalt och Rabarberpaj. Inte tillsammans utan var sak har sin tid. Nu är det Rabarberpajstider. Denna pajdeg är så enkel och den klart godaste utav alla jag ätit genom åren. Jag blandar 3 dl fint vetemjöl i en påse sen tar jag och häller i 1/2 dl florsocker. Därefter 150 gr smör. Sen rör och klämmer jag ihop (genom påsen) det hela till en smuldeg. Klämmer och knådar man lite till så blir det en pajdeg. Man gör som man önskar.
Nu när rabarberna är så mjälla tar jag och skivar små bitar...lägger i en annan påse ,lite socker och potatismjöl. Skakar om ...sörjer en pajform...lägger i rabarberblandningen. Strör över smulpajen. Man kan göra ett pajskal om man föredrar det, förgrädda ,på med rabarberna och vips in i ugnen. Jag gräddar pajerna i 175 grader.
Pajdeg: 3dl fint vetemjöl
1/2 dl florsocker
150 g smör
Vaniljsåsen blev en väldigt god blandning denna gång, lite Kajsa Varg. Man tager vad man haver.
Jag gillar inte pulvervanijsås...men nu hade vi det hemma så jag blandade ihop en del till en lite tjockare kräm. Spädde den med grädde och slutligen några matskedar creme fraiche+ äkta vanilj
Det blev jättegott!!!!
Om jag nu ska fortsätta i Kajsa Vargs anda så blev det över vaniljcreme till dagen efteråt.
Då bakade jag rabarbermuffins. Bäst att passa på att göra saker med det som man tycker så mycket om.
Rabarber Muffins
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 dl socker
100 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
Blanda ihop alla de torra ingerdienserna. Vispa ihop de blöta
Rör ihop. Klicka ut lite smet i muffinsformar i en muffinsplåt. En klick vaniljkräm och därpå lite av rabarberblandningen. Sen en liten klick smet igen.
In i ugnen 180 grader i ca 25 min.
Smaklig rabarbertid!!!!!
Carina

3 kommentarer:

 1. Ah...det ser ju så mumsigt ut..jag har skrivit ut receptet så det får följa med ut till stugan, här ska bakas paj Kram Anne

  SvaraRadera
 2. Oh så gott! Och smart med påsarna.
  Kram!
  Ester

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar blogg jag halkade in på. Såna fantastiskt vackra bilder och allt ser så himla gott ut. Här tänker jag fortsätta drömma mig bort om ett eget skafferi i din klass :)
  Mycket trevligt.
  Johanna :)

  SvaraRadera