
Morotsbröd 8 kakor
50 g jäst
2 tsk salt
75 g smält smör
4 dl mjölk
2 dl finrivna morötter
3 dl rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl
Blanda de rivna morötterna med salt och låt det stå ett tag.
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken + det smälta smöret.
Arbeta in mjölet samt morötterna.
Arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa ca 30 min. Därefter delas degen i 8 bitar som kavlas ut till 8 runda kakor.
Låt jäsa till dubbel storlek på plåten.
grädda i ca 8-10 min i 225 grader. Pensla med mjölk när de är färdig gräddade.
Låt svalna under bakduk.

Åh vad jag önskar att jag satt vid ert frukostbord :)Det ser ljuvligt ut..
SvaraRaderaHa en fortsatt skön Påsk Kram Anne
Hej, hittade precis hit via Spirande Grönt och din trädgårdsblogg! Efter två härliga vårdagar i trädgården, snöar det idag, vilket kändes lite trist när man är ledig och allt...!
SvaraRaderaNu vet jag dock vad jag ska göra idag...BAKA!!
Måste bara bestämma vad jag ska välja, allt ser ju så smarrigt ut!
Mvh
Frida