onsdag 28 april 2010

Morotskaka

Jag älskar mjuka kakor bäst av alla bakverk. Denna goda morotskaka brukar jag baka...då jag blir sugen på morotskaka. Den innehåller även rivet skal och saft av citron, vilket ger den en härligt frisk smak. Jag brukar färga in orange marsipan till morötter, till blasten använder jag persilja.
Morotskaka
75 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
2 finrivna morötter
3 dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Rör smör och sockret pösigt.
Rör i 1 ägg i taget.
vänd in resten.
Smörj och bröa formen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min i 200 grader.
Glasyr
200g Philadelphiaost
1 msk florsocker
Blanda till en kräm, och bred på kakan när den kallnat.
Carina

4 kommentarer:

  1. Mmmm... Blir väldigt sugen på morotskaka... Den tillhör mina favoriter.
    Må så Gott!
    Ester

    SvaraRadera
  2. Åhhh, vilka söta morötter!!
    Ser mumsig ut hela kakan!!!

    Maidi

    SvaraRadera
  3. Mums...jag ska snart ner i en bikini...hur nu det ska gå..så det blir bara att njuta med ögonen..

    Kram Anne

    SvaraRadera
  4. Så fina morotsdekorationer! Finurligt med persilja som blast :)

    SvaraRadera