söndag 21 februari 2010

Nan Bröd.

Detta är ett jättegott bröd som man kan använda till mycket. Till soppa, gryta, till taco, kebab
osv. Vi åt det nu till helgen med kebabkött och sallad samt såser. En riktig höjdare !!!!

Nan Bröd ca 15 st

50 g jäst
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
2 1/2 dl Yoghurt naturell
2 dl olivolja
salt och socker
500 g mjöl

Vispa ägg och mjölk. Tillsätt sedan jästen och lös upp den.
Tillsätt yoghurt och olivolja. Blanda ner mjöl, lite salt och socker.
Låt degen jäsa i ca 1 1/2 timme.
Knåda in mer mjöl om det behövs forma till runda bullar kavla sedan ut dom och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla med yoghurt.
Grädda i ca 15 min i 220 grader.

Ska helst ätas med en gång varma...
Carina

1 kommentar: