onsdag 24 februari 2010

Polkagris skorpor

Detta recept på skorpor är väldigt användbart. Jag brukar använda själva grundreceptet och variera det med lite olika smaker.Jag har gjort kardemummaskorpor, lavendelskorpor, rosenskorpor, pelargonskorpor, chili och chokladskorpor., chili och jordnötter, saffranskorpor. Det finns massor av smaksensationer som man kan pröva till detta recept.

Polkagris skorpor ca 40 st 200 grader

100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl fintvetemjöl
1 tsk vanillinsocker
3 msk av smaktillsatserna ( lavendel, ros, kardemumma)
chili tar man lite mindre av. Jordnötter eller stötta polkagrisar tar man lite mer av.

Rör smör och socker, tillsätt äggen vispa lite kraftigare.
Blanda de torra ingredienserna samt smaktillsatsen, arbeta in i degen. Tillsätt ev mer mjöl. Degen ska inte vara för lös.
Dela i 3 längder och lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min .
Låt längderna svalna lite och sneskär sen i 2 cm breda bitar.
Torka skorporna i eftervärme med ugnsluckan lite på glänt.

Jag har oftast en eller flera burkar med hembakade skorpor på bänken i köket. De är så hållbara. Dom räcker faktiskt länge och sen ser det ju hemtrevligt ut i köket.
Carina

4 kommentarer:

  1. Tack för inbjudan.
    Detta ser gott ut kanske något jag testar någongång.
    Annika

    SvaraRadera
  2. Men mumselimums..:D tack för inbjudan det blir till att cykla mycket..kom på när jag såg dina tunnbröd att jag inte gjort dessa på flera år...kommer du ihåg vad flitiga vi var, trots att vi var småbarnsmammor..Kram Anne

    SvaraRadera
  3. ........mmmmmm vad goda dom ser ut att bli, dom ska jag absolut försöka mig på att baka. Det finns inget godare än hembakade skorpor. Kul idé med polkagrisar i. Risken för mig är att jag kan nog inte ha dom framme i fin glasburk som du,.......ett, tu, tre så är burken tom!!

    Kramelikram Cin

    SvaraRadera
  4. Lät så mumsigt så jag slängde ihop en sats som är i ugnen nu. Har du något bra tips på vart man kan köpa fina glasburkar med lock i större stl just som passar för ett gäng skorpor? Mvh sofia

    SvaraRadera