
6 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
100 g smör
3 1/2 dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna. Hacka ner matfettet och arbeta in till en smulig massa.
Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.
Dela degen i 3 bitar och platta ut till runda kakor ca. 15 cm diameter. Skåra kakan med ett kryss, och pricka dom med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 12 min 225 grader.
2 citroner
3 ägg
2 dl socker
75 g smör
Finriv citronerna och pressa ut saften.
Vispa samman citronsaft, skal, ägg och socker i en rostfri skål. Placera skålen över en kastrull med kokande vatten. Vispa oavbrutet tills krämen tjocknar.
Ta bort skålen och klicka i smöret under omrörning. Låt krämen svalna.
Den håller sig 2 veckor i kylskåp.

Carina
Åh en frukost med detta skulle vara fint, har aldrig provat med potatismjöl innan, det måste jag testa..numer kan jag inte äta nästan något med citrus i så det blir att titta på vackra bilder..tråkigt!
SvaraRaderaKram Anne